ŽUPNI OGLASI

ž.admin Župne obavijesti

ŽUPNI OGLASI ŽUPE PRESVETOG TROJSTVA – NOVI TRAVNIK

16. rujan 2018.

DVADESET I ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU – GODINA „B“

Danas je dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu; u četvrtak je sv. Andrija Kim i drugovi mučenici; u petak je sv. Matej, apostol i evanđelist; u srijedu, petak i subotu su jesenske kvatre s nakanom molitve za duhovna zvanja.

U petak 21.9. počinje duhovna obnova u našoj župi koja je ujedno i trodnevnica pred drugotni patron župe pod geslom „Otkriti Krista kao blago svijeta“. Duhovnu obnovu predvodi fra Velimir Bavrka, župnik iz Viteza. Svaki dan kroz trodnevnicu je moljenje krunice prije svete mise, litanije drinskim mučenicama te nakon mise klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, a u nedjelju iza mise u 18,00 sati bit će i podjela bolesničkog pomazanja. Program imate i na oglasnoj ploči.

Stigao je novi broj Svjetlo riječi, misijski list Radosna vijest i Katolički tjednik koje možete kupiti na stolu za tisak!

Za crkvu dali su: NN; Antonio Radeljak (prvopričesnik)

Za kvadrat crkve dali su: Goran Levarda 1; Zoran Slipac 1; Goran Milanović 1; Drago Dominović 1;  Ukupno ovaj tjedan  =610,00 KM

Za godižbinu: Zoran Slipac

Zahvaljujući gospođi Zdenki Džambas i gospodinu Anti Lozančiću projekt koji sam poslao ministarstvu za prostorno uređenje, gradnju zaštitu okoliša, povratka i stambenih poslova odobrilo je za našu crkvu 10.000,00 KM.

Svim darovateljima od srca hvala i od Boga blagoslov!

Hodočašće u Mariju Bistricu je 13. listopada pod geslom „Donosimo evanđelje svima“. Svi koji žele hodočastiti neka se prijave, a cijena karte je 40,00 KM.

Zamoljavam roditelje da upišu djecu za Prvu pričest. Svakim danom nakon večernje mise ili kad roditeljima odgovara, a djecu upišite kod s. Antonije Lučić. Vjeronauk je obvezan i djeca ako žele primiti neki od sakramenata moraju se na vrijeme javiti i redovno pohađati vjeronauk. Uskoro ćemo početi sa župnim vjeronaukom i pripremama za krizmu pa zamoljavam roditelje i djecu da se odgovorno postave prema vjeronauku i da redovito dolaze.

Napravljen raspored uređenja crkve koji se nalazi na oglasnoj ploči. Prijavljeno je 17 žena. Zahvaljujem svima koji su do sada uređivali kao i prvoj grupi na uređenju. Iduću subotu je druga grupa. Molim i ostale vjernike da se prijave, a osobito srednjoškolke.

Preminuo je naš  župljanin Branko Zeko. Pokoj vječni daruj mu Gospodine Isuse!

 

Mise kroz tjedan:

 PONEDJELJAK:  18:00 – Jelica Jelušić

UTORAK:           18:00 – Drage i Marko Kesten

SRIJEDA:            18:00 – Niko, Antonija i Fabo Radman

ČETVRTAK:        18:00 – Nikola i Ivo Čonda

PETAK:               18:00  – Jozo Ćorić i svi pokojni iz obitelji

SUBOTA:            18:00 –  Željko, Ivan, Mijo i Evica Cvitanović

NEDJELJA:          09:00 –  Ilija Tadić

18:00 – Mirjana Rijić